Operator Permainan 888 Beralih Gear apabila Hasil Merosot pada S3
Toto

Operator Permainan 888 Beralih Gear apabila Hasil Merosot pada S3

Pengendali permainan 888 Holdings terus tersandung tahun ini. Ia berjaya pada 2021 dalam hampir semua operasinya, tetapi suku ketiga 2022 membawa kejatuhan yang mengikuti prestasi yang lebih perlahan sejak Januari.

Ketua Pegawai Eksekutif 888 Itai Pazner Live SGP
Ketua Pegawai Eksekutif 888 Itai Pazner bercakap dengan media semasa pembentangan. Dia menyediakan kemas kini kesihatan kewangan untuk syarikat itu pada hari Selasa, melaporkan bahawa pendapatannya terus merosot tahun ini. (Imej: Getty Images)
Untuk S3, 888 melaporkan hasil sebanyak £449 juta (AS$507.41 juta), turun daripada £484 juta (AS$546.97 juta) setahun lalu. Itu mewakili penurunan 7.2%, walaupun operasi William Hill mendapat pukulan yang lebih besar.

Cabang permainan, yang diperoleh 888 daripada Caesars Entertainment pada musim panas ini, mengalami kejatuhan 14% dalam segmen dalam taliannya. Operasi Dalam Talian Antarabangsa kehilangan 12%, manakala bahagian 888 sendiri merosot 5%.

Masa yang Lebih Baik Akan Datang
Kerugian itu mengakibatkan pendapatan meningkat lebih pendek daripada 888 yang diharapkan. Ia telah melaraskan angka 2022 berdasarkan keputusan awal, dan jumlah pendapatan untuk tahun ini telah mencecah £1.39 bilion (AS$1.57 bilion). Itu 3.1% lebih rendah daripada £1.44 bilion (AS$1.62 bilion) sepanjang tiga suku pertama tahun lalu.

Sebahagian besar daripada kerugian ini adalah disebabkan oleh perubahan persekitaran di UK. 888 menyatakan selepas Q2 bahawa kawalan kawal selia yang diperketatkan telah menghalang kemungkinan pertumbuhannya, dan ia mengulangi isu ini dengan pendapatan Q3nya.

Hasil daripada kawalan perjudian yang lebih ketat di UK, 888 mengalami Keluaran Sidney penurunan purata perbelanjaan pemain sebanyak 14% berbanding S3 tahun lepas. Ini bertepatan dengan keputusan hasil syarikat yang ditindas, kerana peraturan baharu mula muncul pada suku ketiga tahun lalu. Keputusannya yang lemah juga disebabkan oleh keluarnya dari pasaran Belanda tahun lepas. Sejak itu, 888 telah menyaksikan penurunan pendapatannya.

Kini, syarikat itu akan menukar arah dan mula menyasarkan lebih ramai pemain rekreasi. Ini, ia menegaskan, akan membolehkannya pulih dan mencari pertumbuhan baharu.

Pertukaran akan berlaku dengan cepat, menurut Ketua Pegawai Eksekutif Itai Pazner. Ini bermakna ia akan dapat memulihkan keadaan yang hilang seawal suku semasa, yang akan diteruskan ke tahun baharu. Menjelang akhir tahun ini, 888 menjangkakan berada pada atau menghampiri paras hasilnya dari S4 2021.

Penstrukturan Semula Hutang untuk Membantu Pemulihan
Di samping menggerakkan syarikat ke arah yang berbeza, Pazner menjelaskan bahawa 888, yang baru dilancarkan di Afrika , perlu menyusun semula hutangnya. Ia memegang instrumen kewangan tertentu yang akan matang dalam tempoh lima atau enam tahun, dan merombak ini akan memberikan lebih banyak ruang bernafas.

Di samping itu, 888 sedang merundingkan “siri pengaturan lindung nilai” yang akan membantunya meningkatkan kadar faedah yang dibayarnya ke atas hutangnya. Kadar itu masih akan menjadi astronomi, kerana Pazner menyatakan matlamatnya adalah untuk menetapkan kos faedah syarikat pada 35%.

Kos faedah tunainya adalah sekitar £75 juta (AS$84.75 juta) untuk separuh Togel Hongkong kedua tahun ini, bergantung pada keputusan akhir. Perubahan dalam keadaan ekonomi di UK dan tempat lain mungkin akan menyebabkan peningkatan tahun depan.

Pada masa ini, 888 mempunyai pegangan hutang kasar kira-kira £1.8 bilion (AS$2.03 bilion). Ia mempunyai jumlah kecairan sebanyak £336 juta (AS$379.71 juta) apabila dikira berbanding kadar pertukaran asing semasa pada hutang bukan GBPnya.